1. Ontvangst
  2. Composiet Vlonderplanken
  3. Vintage WPC Terrasplanken

Vintage WPC Terrasplanken

Een plank met de natuurlijke uitstraling van verweerd hout

Wengé
Lunar Grey
Graphite
Cedar
Productinformatie
  • Terrasplank met co-extrusie
  • Demonteerbaar profiel
  • Matte, geborstelde, gladde zijde
  • Zijde met vintage houtnerf reliëf

Verweerde houtlook

Fiberdeck® VINTAGE composiet terrasplank heeft de uitstraling van verweerd hout. Het afwisselende reliëf in de plank geeft het oppervalk van de plank een natuurlijke uitstraling. Deze terrasplank is rondom bewerkt met de nieuwste co-extrusie coating laag die uiterst bestendig is.

Deze plank is verkrijgbaar in lengtes van 3, 4 en 5 meter en drie verschillende kleuren:  Wengé, Lunar Grey en Graphite.

Productvoordelen
  • Gecoëxtrudeerde beschermlaag
  • Massieve plank, installatie zonder afschot mogelijk
  • Groefbevestiging met roestvrijstalen clip

Kenmerken

Materiaal
40% polyethyleen met hoge densiteit + 60% houtvezel
Uitzetting
1,15 mm / Delta 30C
Afmetingen
23 x 138 mm L 300, 400, 500 cm
23 x 210 mm L 300, 400, 500 cm
23 x 138 mm L 300 cm kantplank
Dichtheid
1170 kg/m3
Warmtegeleiding
0,2 W/mK
Bevestiging
Cobra Hybrid 8-18-clips (Roestvrijstaal)
Elasticiteitsmodulus
21 Mpa
Verkleuring
Delta E = 1,09<5
Extrusietype
Co-extrusie 360

Installatie van de VINTAGE terrasplank

De Fiberdeck® VINTAGE composiet terrasplanken moeten worden aangebracht volgens de montage instructie en met roestvrijstalen Cobra Hybrid 8-18 clips worden vastgemaakt. Met één zakje met 90 clips kan ongeveer 5 m2 aan composietplanken bevestigd worden.

Deze nieuwe clips in twee materialen houden tijdens het plaatsen de roestvrijstalen schroeven tegen. Op die manier wordt bij de installatie aanzienlijk wat tijd bespaard. Bovendien zijn de universele, roestvrijstalen schroeven zelfborend in naaldhout, tropisch hardhout en aluminium onderbalken.

Composietplanken die met Cobra Hybrid 8-18-clips worden vastgemaakt, kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd zonder dat het volledige terras verwijderd hoeft te worden.

De afstand tussen de onderbalken (hart-op-hart afstand) bedraagt voor de VINTAGE-composietplanken maximaal 40 cm. Het verdient aanbeveling om op naaldhouten onderbalken een bitumentape aan te brengen, zodat ze langer meegaan.

Maak gebruik van onze terrasplanner om uw werk voor te bereiden.

Raadpleeg de montage voorschriften voor meer informatie.

Garantie

Fiberdeck waarborgt dat de VINTAGE-composietplanken gedurende een periode van 20 jaar – als ze in normale en correcte omstandigheden worden gebruikt en ze worden geïnstalleerd in overeenstemming met de schriftelijke instructies van Fiberdeck – geen fabricagefouten, spleten, splinters, delaminatie, verrotting of structurele schade door schimmelvorming, hout etende insecten of termieten vertonen.

Fiberdeck garandeert dat de VINTAGE terrasplanken bestand zijn tegen vlekken en verkleuring op voorwaarde dat de instructies voor de installatie in acht worden genomen en dat de planken in een residentiële omgeving worden gebruikt.

De VINTAGE-terrasplanken zijn perfect bestand tegen vlekken en ze behouden hun glans gedurende lange tijd, dankzij een co-extrusieproces, dat de plank met een coating van zuiver polyethyleen bedekt om de bekleding volledig waterdicht te maken. Daardoor wordt het onderhoud een stuk eenvoudiger en beperkt het zich tot schoonmaken met water en zeep.

De mengeling van polyethyleen van hoge densiteit en houtvezel die de kern vormt van de plank, maakt eveneens dat deze zeer schok- en slijtagebestendig is.

Garantie Fiberdeck.

Duurzaamheid

Voor 95% gerecyclede grondstof

De VINTAGE-composietplanken zijn milieuvriendelijk product. De planken bestaan voor 95% uit grondstoffen afkomstig van de recyclingketen en bovendien zijn ze volledig recyclebaar.

Het polyethyleen van hoge densiteit (PEHD) is het resultaat van de nuttige toepassing van plastic afval en houtvezel, zaagsel van de tweede verwerking van hout uit ondernemingen, bijvoorbeeld meubelfabrieken.

De vervaardiging van VINTAGE-composietplanken vormt geen bedreiging voor de tropische wouden, want houtcomposiet is een interessant alternatief voor exotische houtsoorten.

Technische documenten

  • GARANTIE FIBERDECK NL.pdf
VINTAGE composietterrassen

Bekijk ook

Onderconstructie
Bevestigingsmaterialen en accessoires
Verlichting
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×