1. Ontvangst
 2. Composiet Gevelbekleding/Gardenwall
 3. WEO® 35 – Gardenwall houtcomposiet

WEO® 35 – Gardenwall houtcomposiet

Rhombus-profiel, gewaarborgd tegen verkleuring

20 jaar garantie
Uv-bestendig
gerecycled
zoom sur la lame WEO teck
Teak
zoom sur la lame WEO ipé
Ipé
zoom sur la lame WEO gris ardoise
Dark Grey
zoom sur la lame WEO gris argent
Light Grey
composiet Gevelbekleding cedar
Red Cedar
Voordelen van WEO-Gardenwall
 • Optiek van hedendaags open latwerk
 • Buitengewone imitatie van natuurlijk hout
 • 20 jaar lang kleurgarantie
 • Meerkleurige designs
 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Brandklasse E

Installatie van WEO® 35 Composiet Gardenwall

Kenmerken

Materiaal
HDPE 45% - Houtpoeder 30% - Brandvertrager 20% - Toevoeging 5%
Afmeting
33 x 170mm
Brandwerendheid
E (EN 13501-1)
Vochtgehalte
0,4% (EN322)
Elasticiteitsmodulus
3320 Mpa
Uitbreidingscoëfficiënt
44.2×10-6 K-1 (ISO 11359-2)
Brinell-hardheid
8.2N/mm2 (EN15534)
Versnelde veroudering
Na 2000uur UV blootstelling
ΔE=1.09
Warmtegeleidingsvermogen
0.19738W/m·K (CE EN14041)
Productvoordelen
 • Co-extrusielaag
 • Trapeziumvormig profiel
 • Montage met messing en groef

Opmerkelijke en duurzame houtimitatie

Houten bekleding: warm, maar veel onderhoudskosten? Dé oplossing is een WEO®- Composiet Gardenwall !

De WEO®-Gardenwall van houtcomposiet is ontwikkeld volgens de nieuwste extrusietechnologieën en combineert duurzaamheid met het warme uiterlijk van hout. Het trendy en eigentijdse openlatwerkprofiel geeft het project een zeker ritme, terwijl de natuurlijke en warme uitstraling van hout behouden blijft. De willekeurige kleurschakeringen versterken het realistische beeld van natuurlijk en onbehandeld hout.

 

Een stabiel rhombus profiel

Het WEO®-profiel wordt gestabiliseerd door de onderzijde, of ruglaag.

De structuur van de WEO®-Gardenwall van houtcomposiet is voorzien van noppen op de rugzijde, zodat een natuurlijke ventilatieruimte ontstaat tussen de houder en de bekleding. Verticaal volstaat het om deze planken op een eenvoudige houten of metalen draagstructuur te bevestigen. Nog een voordeel is dat Gardenwall met WEO®-planken rotting en vochtopname uitsluit. 

Hedendaags en trendy profiel

WEO®-Gardenwall is – door het open latwerk – een perfecte imitatie van houten bekleding en is zonder meer modern en aantrekkelijk. De planken met duidelijk reliëf doorbreken het eentonige en regelmatige ritme van gardenwalls. Het uitgesproken trapeziumvormige golfontwerp zorgt ervoor dat regenwater goed afvloeit. 

Ze kunnen in twee richtingen – verticaal of horizontaal – geïnstalleerd worden en accentueren zo de hoogte of diepte van de profielen.

fixation d'un bardage WEO

WEO®-Gardenwall vastschroeven

houtcomposiet vastschroeven

De WEO®-Gardenwall van houtcomposiet kan zeer makkelijk geïnstalleerd worden dankzij de tand-en-groefverbinding. De delen worden in een houten of metalen constructie geschroefd in het diepste deel van het profiel. De speciale WEO-schroeven worden aangeboden in dezelfde kleur als de planken. Met dit eenvoudige en snelle systeem kunnen de delen eenvoudig worden gemonteerd; bovendien is de bevestiging van de planken daardoor ook zo goed als onzichtbaar.

Een composietplank vervangen is kinderspel, dit zorgt voor gemak bij onderhoudswerkzaamheden. Voor de onder- of achter constructie wordt een hart-op-hart afstand gehouden van 40 tot 60 cm, afhankelijk of de gardenwall aan de zonkant staat of niet.

De WEO-schroeven van roestvrij staal SR2 4,2 x 38 mm kunnen samen met de profielen worden besteld. Voor de bevestiging van een houten of metalen draagstructuur kunt u het beste overleggen met een specialist.

Roestvrijstalen schroef met gekleurde kop

De roestvrijstalen schroeven voor de bevestiging van WEO®-Gardenwall zijn nagenoeg onzichtbaar, dit doordat hun kop dezelfde kleur heeft als de planken. Door ze in de diepte van de golfvorm aan te brengen, gaan ze als het ware op in het geheel. Installatie tip: gebruik de kop van de schroef om de afstand tussen twee planken te bepalen.

garanti 20 ans

20 jaar garantie tegen verkleuring!

WEO®-Gardenwall van houtcomposiet is ook buiten bijzonder resistent dankzij de coating die op het oppervlak is aangebracht. Deze waterdichte coating op basis van polyethyleen maakt dat de gardenwall minder onderhoud nodig heeft en dat de kleur van de planken de tand des tijds doorstaat: het is UV-bestendig en niet-poreus en vormt daardoor de volmaakte bescherming tegen weersinvloeden en andere aantastingen waarmee traditionele profielen te kampen kunnen hebben. Op die manier behouden de planken vele jaren hun esthetische eigenschappen!

Het composietmateriaal dat voor de vervaardiging van WEO®-Gardenwall wordt gebruikt, is voor 95% afkomstig van gerecyclede producten en is voor 100% recyclebaar. Polymeer (PEHD) is het resultaat van een proces waarbij plasticafval, meer specifiek, afval van plastic flessen worden hergebruikt. De houtdeeltjes zijn afkomstig van herbruikbaar en beschikbaar gemaakt afval van de houtindustrie.

WEO®-Gardenwall bevat geen giftige producten en er is ook geen gevaar voor uitstoot van VOS; het is met andere woorden volstrekt gezond voor de omgeving van de gebruikers. WEO®-producten vormen een ecologisch alternatief voor tropisch hout.

Technische documenten

 • WEO35 eigenschappen.pdf
 • GARANTIE FIBERDECK NL.pdf

Bekijk ook

lame de terrasse composite face à la mer
Composiet Vlonderplanken
BOSTON hout composiet schutting
Composiet Schutting
Verlichting
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×