1. Home
  2. Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

 

Een Noord-Amerikaanse invloed

Een studiereis naar Canada en de VS in 1993 was de aanleiding. Nicolas TANT, toen nog een jonge ingenieur, studeerde af aan de École Supérieure du Bois de Paris en ontdekte een nieuwe manier van leven rond "vlonders" die 15 jaar later weerklank zou vinden.

In het begin van de jaren 2000 werd de tuin in Europa een nieuwe huiskamer, maar ook een ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Houten terrassen beleven een ongekende bloei.

Tijdens deze nieuwe koorts, eind jaren '90, doet composiethout zijn intrede in de VS om een alternatief te bieden voor hout. Het biedt een betere duurzaamheid en vooral eenvoud van onderhoud.

Hout is een warm, uniek en authentiek materiaal, maar het vraagt wel om regelmatige verzorging. Afgezien van exotische houtsoorten is de levensduur ervan beperkt. De eerste composiethoutsoorten zijn mono-geëxtrudeerd. Het is een mengsel van plastic en hout dat een revolutie teweeg heeft gebracht op de markt voor vlonders. De samenstellingen zijn verbeterd om een betere duurzaamheid te garanderen.

Fiberdeck is opgericht in 2006

Het doel is om een eenvoudiger, duurzamer en ecologisch alternatief te bieden voor houten terrassen, gevelbekleding en omheiningen, dankzij een innovatief en biologisch geproduceerd materiaal op basis van gerecycled kunststof. De terrasplanken, gevelbekleding en omheiningen die door Fiberdeck worden verkocht, zijn ontwikkeld met behulp van de nieuwste co-extrusie technologieën van 's werelds toonaangevende houtcomposietspecialisten.

De uitstekende kwaliteit van ons gecoëxtrudeerd gamma is in hoofdzaak gebaseerd op de uitstekende grondstoffen van biologische teelt en de beheersing van het fabricageproces.

Onze producten zijn :

  1. Makkelijk te onderhouden
  2. Duurzaam
  3. Gemaakt van gerecycled afval.

Co-extrusie heeft de markt voor composiethout op zijn kop gezet, en over een paar jaar zal het zelfs het paradepaardje van de terrasbouw zijn. Het kan de terugkerende problemen van vlekken en verkleuring van de planken oplossen.

 

State-of-the-art technologie: co-extrusie

Co-extrusie wordt de nieuwe technologie die de markt voor composiethout op zijn kop zet. De terugkerende problemen van vlekken en verkleuring van de eerste generatie geëxtrudeerde planken hebben onderzoekers en ingenieurs ertoe aangezet een nieuwe technologie te ontwikkelen: co-extrusie. Fiberdeck® biedt een reeks 100% gecoëxtrudeerde profielen die voldoen aan de behoeften van consumenten. Gecoëxtrudeerd composiethout biedt een betere prestatie ten opzichte van de meeste andere producten in de markt en biedt onmiskenbare voordelen op het gebied van gebruik, onderhoud en duurzaamheid.

95% gerecycled afval

Onze co-extrusie houtcomposiet bestaat voor 95% uit afvalhout en gerecyclede polymeren. We gebruiken geen zuivere polymeerharsen meer.

Hout is goed voor 60% van het volume van onze producten. Het is afkomstig van afval van de secundaire verwerkingsindustrieën.

Gemaakt van gerecycleerd afval, is het geproduceerde materiaal op zijn beurt 100% recyclebaar en geeft het geen giftige producten vrij. Fiberdeck® houtcomposieten bieden een aantrekkelijk alternatief voor andere natuurlijke materialen die minder duurzaam en minder onderhoudsvriendelijk zijn.

Gedeelde waarden

Fiberdeck, een dochteronderneming van de Forestia Groep, deelt dezelfde waarden op het vlak van ecologie, zorgzaamheid en innovatie als alle andere merken van de groep.

Alle teams hebben dezelfde ambities en dezelfde solidariteit, waardoor we ons inzetten voor een zeer hoogwaardige dienstverlening aan onze partners.

 

Ecologie

Betrouwbare producten, ontworpen om zeer lang mee te gaan en het milieu te beschermen.

Aangezien onze natuurlijke hulpbronnen beperkt zijn, moeten we ze bewaren en recyclen voor toekomstige generaties.

Onze producten respecteren ons milieu en ons ecosysteem. Het zijn gecertificeerde natuurlijke houtsoorten of 95% gerecycled kunststofafval.

Ons assortiment voldoet volledig aan de Europese Houtverordening, EUTR. Veel van onze producten zijn gecertificeerd.

Teamgeest

Fiberdeck is een jong en dynamisch team dat dezelfde waarden deelt en de voorkeur geeft aan samenwerking. Onze kracht ligt in ons gevoel van delen en elkaar helpen. Respect voor alle betrokken partijen is onze eerste vereiste voor succes.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×