1. Ontvangst
 2. Composiet Vlonderplanken
 3. Harmony WPC Terrasplanken

Harmony WPC Terrasplanken

Een plank met de natuurlijke uitstraling van hardhout

Indian Summer - Houtnerf
Ocean Grey - Houtnerf
Cedar - Houtnerf
Indian Summer - Fijn
Ocean Grey - Golf
Cedar - Fijn
Productinformatie
 • Terrasplank met 4-zijdige co-extrusie coating
 • Hardhout structuur
 • Verschillende kleurtinten voor een natuurlijke look
 • Vlek en UV bestendig !
 • 20-jaar aflopende garantie
 • 95% geproduceerd van hergebruikt materiaal
 • R11 antislipwaarde

Prachtige hardhout uitstraling

De nieuwe Fiberdeck® HARMONY composiet terrasplank heeft de uitstraling van hardhout. De structuur van hout is in elk detail gerepliceerd. De oneffenheden en afwisselingen in kleurtint geven het oppervalk van de plank een natuurlijke uitstraling. Het oppervalk van de plank doet denken aan hout dat bewerkt is met een ouderwetste gereedschap; de dissel.

Deze terrasplank is rondom bewerkt met de nieuwste co-extrusie coating laag die uiterst bestendig is. De coating laag is hard waardoor krassen en slijtage worden geminimaliseerd.

Deze plank is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes: 3, 4 en 5 meter en in twee verschillende kleuren: Ocean gray & Indian Summer.

Productvoordelen
 • 360° co-extrusie coating laag
 • Perfecte imitatie van hardhout
 • Bevestiging met clips

Kenmerken

Materiaal
40% Polyethylen HD + 60% houtvezel
Warmtegeleiding
0,2W/mK
Dichtheid
1170 kg/m3
Uitzetting
1,15mm / Delta 30°C
Verkleuring
Delta E = 1,09 < 5
Afmeting
23 x 138 mm in 3+4+5 m
Bevestiging
Cobra Hybrid Clip 8-18 (Roestvrijstaal)
Extrusietype
Co-extrusie 360°

Gemakkelijk en snel te monteren

https://nl.mydeckplanner.com/

Installatie van de HARMONY terrasplank

De Fiberdeck® HARMONY composiet terrasplank wordt ‘blind’ gemonteerd met behulp van clips. Er zijn twee soorten clips, de begin/eind clips en de tussenclips. De clips zijn geproduceerd van RVS en kunnen worden toegepast op hout en aluminium onderbalken.

De Cobra Hybrid 8-18 tussenclip bevat een schroef waardoor montage eenvoudig en snel gaat, zie filmpje. De bijgevoegde schroef is zelf borend, maar bij gebruik van hardhouten onderbalken is voorboren mogelijk nodig.

De onderbalken waar de planken op gemonteerd worden mogen maximaal 40cm uit elkaar geplaatst worden. Het onderling verbinden van de onderbalken en bij gebruik van zachthouten onderbalken of gelamineerde onderbalken is het aanbrengen van een bitumentape is aan te raden. Dit zorgt voor een stabielere en duurzamere vlonder.

Maak gebruik van onze terrasplanner om uw werk voor te bereiden.

Raadpleeg de montage voorschriften voor meer informatie.

Garantie

Fiberdeck waarborgt dat de HARMONY-composietplanken gedurende een periode van 20 jaar – mits ze in normale omstandigheden worden gebruikt en ze zijn geïnstalleerd in overeenstemming met de schriftelijke instructies van Fiberdeck. De planken zullen geen fabricagefouten, spleten, splinters, delaminatie, verrotting of structurele schade door schimmelvorming, hout etende insecten of termieten vertonen.

Fiberdeck garandeert dat de HARMONY terrasplanken bestand zijn tegen vlekken en verkleuring op voorwaarde dat de instructies voor de installatie in acht worden genomen en dat de planken in een residentiële omgeving worden gebruikt.

De HARMONY-terrasplanken zijn perfect bestand tegen vlekken en ze behouden hun glans gedurende lange tijd, dankzij een co-extrusie proces, dat de plank met een coating van zuiver polyethyleen bedekt om de bekleding volledig waterdicht te maken. Daardoor wordt het onderhoud een stuk eenvoudiger en beperkt het zich tot schoonmaken met water en zeep.

De mengeling van polyethyleen van hoge densiteit en houtvezel die de kern vormt van de plank, maakt eveneens dat deze zeer schok- en slijtagebestendig is.

Garantie Fiberdeck.

Duurzaamheid

De HARMONY-composietplank is een milieuvriendelijk product. 95% van de plank bestaat uit grondstoffen afkomstig van de recyclingketen, daarbij is het materiaal volledig recyclebaar.

Het polyethyleen van hoge densiteit (PEHD) is het resultaat van de nuttige toepassing van plastic afval en houtvezel, zaagsel van de tweede verwerking van hout uit ondernemingen, bijvoorbeeld meubelfabrieken.

De vervaardiging van HARMONY-composietplanken vormt geen bedreiging voor de tropische wouden. HARMONY is een interessant alternatief voor hardhoutsoorten

Technische documenten

 • GARANTIE FIBERDECK NL.pdf
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×