1. Ontvangst
 2. Bevestigingsmaterialen en accessoires
 3. Cobra® HYBRID-bevestigingsclip voor terrassen

Cobra® HYBRID-bevestigingsclip voor terrassen

Makkelijk en snel te installeren, discreet en demonteerbaar

Snel geïnstalleerd
Goede stabiliteit
Meer informatie
 • Vernieuwend systeem waarbij de schroef al in de clip zit
 • Nog eenvoudiger, nauwkeuriger en sneller aan te brengen
 • Een of meer composietplanken verwijderen kan altijd en moeiteloos
 • Geschikt voor terrasplanken van hout en houtcomposiet met een dikte tussen 20 en 25 mm
 • Loop gerust blootsvoets over uw terras want geen enkele bevestiging is zichtbaar of steekt uit
 • Stevig en vochtbestendig

Het concept van de Cobra Hybrid

De Cobra® Hybrid 8-18-clip is van twee materialen vervaardigd en is matzwart, om te vermijden dat het licht erin weerspiegeld wordt. Dankzij de roestvrijstalen haken aan de onderkant houdt de Cobra® Hybrid 8-18-clip composietplanken goed stevig tegen de onderbalk.

Snel te installeren

Lijmtangen, bankschroeven of afstandsstukken heeft u niet nodig, want met de Cobra®-clips bespaart u minstens 30% aan tijd, in vergelijking met een plaatsing met schroeven.

Per clip heeft u maar één schroef nodig, de schroef is ook nog eens zelfborend, zodat u slechts een opzetstuk (met de clips en schroeven meegeleverd) nodig hebt om de Cobra®-clip op de onderbalk vast te maken.

Kenmerken

Materialen
Clip: RVS 304 (A2) + Polyamide (Nylon)
Schroeven: RVS 410 (C1)
Afmetingen
Schroef van 4,5 mm breed x 30 mm lang, getemperd roestvrij staal 410
Dikte van de roestvrijstalen plaat: 1,5 mm
Verpakking
90 clips
90 reeds aangebrachte schroeven
1 Torx-eindstuk

Installatie van de Cobra® Hybrid-clip

courbe technique de résistance

Uittrekweerstand

Ons ingenieursbureau heeft dit “hybride” clipmodel uit twee elkaar aanvullende materialen gepatenteerd om voordeel te halen uit de intrinsieke eigenschappen ervan. De Cobra® Hybrid 8-18-clip en bijbehorende schroef zijn bestand tegen extreme temperaturen, insecten, detergenten, chloor, vorst en vocht (en roesten niet).

Hoe groot de uittrekweerstand is, hangt af van het type van onderbalk:

 • 320 kg op onderbalk van tropisch hardhout
 • 135 kg op onderbalk van naaldhout
 • 205 kg op onderbalk van aluminium

 

Let op: voor projecten in zogenaamde “vervuilde” omgevingen, voor projecten op minder dan 50 m van de kustlijn, op ingesloten of weinig verluchte plaatsen of in een constant zilte omgeving kunt u best eerst contact met ons opnemen.

fixation sur lambourde aluminium et bois

Eén clip voor houten en aluminium onderbalken

De Cobra Hybride clip is universeel. Hij schroeft op al uw balken, of ze nu van hout of aluminium zijn gemaakt. Het is een unieke clip speciaal ontworpen voor alle terrasprojecten. 

De clips zijn gemaakt van 304-roestvrij staal. Dit roestvrij staal wordt veel gebruikt in gereedschappen. het verzekert de hardheid van de clip en zorgt ervoor dat de plank, die aan de draagbalk is bevestigd, op zijn plaats wordt gehouden terwijl de uitzetting ervan wordt verminderd.

schéma technique du clip cobra hybrid

De samenstelling van de Hybrid-clip

De geïntegreerde schroef is van getemperd roestvrij staal 410. Deze metaallegering wordt gebruikt voor houtschroeven, turbines, pompen en snijgerei.

De basis is van polyamide, ook wel nylon genoemd. Het wordt frequent aangewend in de automobiel- en de fotovoltaïsche sector en de industrie voor mechanische onderdelen, precies omdat deze stof zo slijtvast is. We hebben om verschillende redenen voor dit semikristallijne thermoplast gekozen. Het heeft immers niet alleen een uitstekende mechanische en thermische weerstand, maar ook een lage wrijvingscoëfficiënt, een goede elektrische isolatie en een groot schokabsorberend vermogen.

Optie: begin- en eindclip

De Begin/Eind-clip kan als aanvulling worden gebruikt om de zichtbaarheid van de schroeven op het terras te voorkomen. Eventueel kunnen ook Cobra® WPC-schroeven van roestvrij staal, met gekleurde kop worden gebruikt.

Terrasplanken installeren met de Cobra Hybrid-clip

Dankzij de Cobra® Hybrid-clip wordt de installatie van uw terrasplanken een stuk eenvoudiger. Clip en schroef zijn reeds geassembleerd, zodat u het geheel alleen nog maar hoeft vast te schroeven op uw aluminium of houten onderbalken. Er is sprake van een aanzienlijke tijdswinst door de snelle bevestiging van de clip!

installation du clip cobra hybrid

Demonteerbare structuur

Een speciale bit met extra lange kop is bijgevoegd om tussen twee terrasplanken (los of vast) te schroeven. Dat is een voordeel van formaat als u een beschadigde plank wil vervangen of aan de kabels onder uw terras moet werken: u hoeft niet heel uw terras af te breken.

 

Losdraaien

1 – draai de clips los

2 – trek de uiteinden van de clips uiteen

Vervangen

3 – verwijder de oude plank

4 – breng de nieuwe plank aan

Vastdraaien

5 – breng de clips weer aan

6 – schroef de nieuwe plank vast

Bekijk ook

lame de terrasse composite face à la mer
Composiet Vlonderplanken
Onderconstructie
Verlichting
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×