1. Ontvangst
  2. Bevestigingsmaterialen en accessoires
  3. Afstandhouder Cobra® DECK SPACER

Afstandhouder Cobra® DECK SPACER

Tussen uw terrasplanken de ideale ruimte creëren

zoom sur le deckspacer
Tijdwinst
Conform met de DTU
espaceur de lames
Meer informatie
  • Conform met de DTU (tussen houten terrasplanken wordt 3 mm aanbevolen)
  • 3-4-5-6 mm – dikte bepaald door ribbels
  • Tijdwinst – onfeilbare installatie
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Veelzijdig inzetbaar dankzij de ribbels en de lengte

Kenmerken

Lengte
15 mm lang
Materiaal
Polypropyleen
Gewicht
0,20kg
Breedte
4 ribbels van 3, 4, 5 en 6 mm dik
Aantal/pak
8 afstandhouders
schéma de l'espaceur de lame deckspacer

Regelmatige afstand

Om regenwater en vuil te kunnen afvoeren wordt een afstand tussen de terrasplanken aanbevolen, die zoveel mogelijk in acht moet worden genomen.

De afstand tussen de planken, hangt af van de aard van het materiaal: natuurlijk hout of houtcomposiet. Voor deze materialen geldt een verschillende maatverandering en dus wordt een verschillende afstand tussen de planken aanbevolen. Houtcomposiet zet zich uit in de lengte, afhankelijk van de temperatuur; natuurlijk hout daarentegen varieert in de breedte naarmate de vochtigheidsgraad schommelt.

dtu

Conform met de DTU 51.4

DTU 51.4 beveelt op basis van technische elementen een aantal verrichtingen aan die in verband met de afstand van terrasplanken voor buitenvloeren uitgevoerd moeten worden om een mooi en degelijk terras te bekomen.

Voor natuurlijk hout wordt aanbevolen om tussen vastgeschroefde terrasplanken bij de installatie een zekere tussenafstand in acht te nemen. Deze tussenafstand moet volgens de DTU minstens 3 mm bedragen.

Bovendien beveelt de DTU voor houten terrassen aan dat de terrasplanken aan het uiteinde op minstens 15 millimeter van de rand worden vastgeschroefd.

Houtcomposiet zet, in tegenstelling tot natuurlijk hout, in de lengte uit, afhankelijk van de temperatuurschommelingen.

Aangezien er voor dit type van materiaal geen reglementering bestaat, bepalen alle fabrikanten van composietplanken zelf welke minimumafstand ze tussen en aan het uiteinde van de planken aanbevelen om de uitzetting van het materiaal zo veel mogelijk aan te pakken. Wij bij Fiberdeck opteren voor een speling van 5 millimeter, aan de uiteinden van en tussen de composietplanken.

schéma de l'espaceur de lame deckspacer

Geschikt voor elk type van composietplanken

Met de hulp van onze ingenieurs hebben we geprobeerd om op deze verwachting in te spelen met een veelzijdig en sterk product.

De door Fiberdeck ontworpen Cobra Deck Spacer voldoet aan de uiteenlopende vereisten van de DTU en is dan ook geschikt voor de verschillende materialen die op de markt te krijgen zijn.

Zoals u op het zijaanzicht hiernaast kunt zien, bestaat de Cobra Deck Spacer uit vier ribbels van 3, 4, 5 en 6 mm breed, zodat u steeds de juiste afstandshouder hebt om de tussenafstand tussen de terrasplanken in acht te nemen.

Tijdwinst bij de installatie van uw terrasplanken

De afstandhouders zijn zeer snel aan te brengen, uiterst sterk en voorzien van vier ribbels (4 diktes: 3, 4, 5 en 6 millimeter), waardoor u ze eenvoudig en snel voor elk materiaal en elk terras kunt aanpassen.

De breedte van elke ribbel bedraagt 15 millimeter. De Cobra Deck Spacer helpt u ook om de schroeven aan de uiteinden van de terrasplanken volgens de aanbevelingen van de DTU – namelijk op 15 mm van de rand – aan te brengen.

Als u de afstandhouder tussen de zijkanten van twee planken stopt, bent u zeker dat u de gewenste tussenruimte verkrijgt. U kunt ze ook gebruiken als aanslag voor het schroeven, op 15 mm van de buitenkant van elke plank.

De Cobra Deck Spacer is moduleerbaar, stevig, gebruiksvriendelijk, snel en dus de ideale oplossing voor al uw terrasproducten, of het nu gaat om natuurlijk hout of houtcomposiet: hij voldoet aan al uw verwachtingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×