1. Ontvangst
  2. Onderconstructie
  3. NIVO®-funderingsschroeven

NIVO®-funderingsschroeven

Veranker uw terras zonder beton

5 mm per schroef
Stabiele verankering
Bestand tegen wegzinken
Conform met de DTU 51-4
Meer informatie :
  • Doeltreffend verankeren, zelfs in rulle grond
  • L-profiel inbegrepen om de onderbalken vast te maken
  • Snel geïnstalleerd – 5 mm
  • Manuele installatie met hefboomarm of slagmoeraanzetter
  • Geen beton dat moet drogen

Uitleg over de NIVO®-funderingsschroef

De NIVO®-funderingsschroef is met een “harpoenachtige” punt voorzien en werd speciaal ontworpen om in rulle grond te worden gedraaid. Met deze schroeven kan een perfect stabiele structuur worden gecreëerd, waarop gekruist balkwerk komt, bestaande uit vloer- en onderbalken (bijvoorbeeld vloerbalken van 45 x 145 mm en onderbalken van 50 x 75 mm).

Alle schroeven zijn met een L-vormig hoekijzer uitgerust, dat in de breedte over enkele centimeters ingesteld kan worden en waarop de vloerbalken van de structuur komen.

Gemiddeld aantal schroeven per m²: 1,5.

Kenmerken

Gecertificeerd volgens de
NF P 94-150-1
Hoogte instelbaar
45 tot 85 cm hoog boven de grond
Materiaal
Staal thermisch verzinkt volgens de Europese norm NF EN ISO 1461:2009
Afmetingen schroef
Schroeven: 800 mm (L) x 60 mm (diameter) x 3 mm (D)
L-vormige drager: 800 mm (L) x 60 mm (diameter) x 3 mm (D)
Diameter draadstift
16 mm
Gewicht van de schroef
5,50 kg

L-vormige drager

De NIVO®-funderingsschroeven worden geleverd met een instelbaar L-vormig hoekijzer op een draadstift van 25 cm lang.


De diameter van de draadstift bedraagt 16 mm. 

Het hoekijzer kan in de breedte over enkele centimeters verschoven worden om er de vloerbalken van de structuur op aan te brengen.

Eenvoudig en snel geïnstalleerd

Dankzij onze funderingsschroeven hoeft u niet meer te wachten tot het beton droog is, en u hoeft ook geen lastige en vuile handelingen uit te voeren voordat u aan uw terras kunt beginnen. Zodra de schroeven aangebracht zijn, kunt u verder werken aan uw buitenhuisje of terras.

De hogere aanschafprijs wordt gecompenseerd door een snelle installatie, en de lage belasting van de ondergrond. Het is sneller en daardoor zuiniger.

Stresstest

Een door Cofrac erkend laboratorium voerde op NIVO®-funderingsschroeven een reeks tests uit om de drukweerstand te bepalen op een terrein bestaande uit een mengeling van teelaarde en aanaardingen met leisteenplaten, afhankelijk van de diepte tot waar de schroef werd ingedraaid: 75 cm en 65 cm.

De NIVO®-funderingsschroeven werden getest volgens de Franse norm NF P 94-150-1 in een grondspecie van klei en leem van type A1[1]

Omdat er zo veel verschillende soorten bodems zijn, werden de tests uitgevoerd op “matig tot zwak compacte aanaardingen” (metingen door proefboring met een penetrometer – index Qd = 2,7 MPa[2]), om de NIVO®-funderingsschroeven in relatief ongunstige omstandigheden te testen en een zo groot mogelijk aantal toepassingsmogelijkheden in aanmerking te nemen.

Uit tests op statische samendrukbelasting is gebleken dat de funderingsschroeven een breeksterkte hebben van 900 kg voor een verankering op 75 cm (700 kg voor een verankering op 65 cm).

Met deze testomstandigheden kan de nominale belasting met andere woorden bepaald worden op 450 kg voor een funderingsschroef verankerd tot 75 cm in matig tot beperkt compacte grondspecie. Gecorreleerd voor belastingen van 150 kg/m² zoals wordt opgelegd door DTU 51.4 ("Houten buitenvloeren") voor buitenvloeren van type 1, is de NIVO®-funderingsschroef perfect geschikt voor residentieel gebruik van terrasstructuren.

De afmetingen van de bevestigingshoekijzers zijn berekend om de terrasinstallatietechniek waarbij telkens twee onderbalken worden aangebracht, te kunnen gebruiken; daardoor wordt uw buitenvloer extra stevig.

[1] Classificatie van de bodems volgens hun aard (geklasseerd van A tot D – fijne bodem tot bodem ondoordringbaar voor water)

[2] Meting van de bodemweerstand (Qd < 2,2: zeer licht tot Qd > 5: zeer zwaar)

Installatie van de NIVO®-schroef

Voorbeeld van het gebruik van NIVO®-funderingsschroeven voor een verhoogd terras op 45 cm hoogte, op een aanaarding.

Stappen van de installatie van een NIVO®-funderingsschroef

.

Manueel gereedschap

Het manuele schroefgereedschap bestaat uit een instelbare schroefstang met een voorgeboorde mast om de hoogte van de klemstang tijdens het schroeven aan te passen. (straal van 160 cm, 3 mm dik). 3 bouten + moeren om het gereedschap op de schroef vast te maken (moet met twee personen worden bediend).

Aanpasstuk voor slagmoeraanzetter

Dit aanpasstuk met een mof van 41 mm diameter werd speciaal ontwikkeld om een slagmoeraanzetter met een minimumvermogen van 700 W te kunnen gebruiken. 3 bouten + moeren waarmee het aanpasstuk op de schroef kan worden vastgemaakt. In dat geval kan één persoon de schroeven indraaien (reken 5 min. schroeven per schroef).

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×