1. Ontvangst
  2. Onderconstructie
  3. BITUDECK®-bitumentape

BITUDECK®-bitumentape

Zorgt ervoor dat de houten onderbalken langer meegaan

Gemakkelijk aan te brengen
Conform met de DTU
Meer informatie :
  • Zorgt dat de houten onderbalken langer meegaan
  • Aanbevolen door DTU 51.4 – houten buitenvloer
  • Waterdicht – absorbeert geluidsresonantie
  • Discrete matzwarte strook (geen weerspiegeling tussen de planken)
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Zelfklevend en koud aan te brengen, eenvoudig en handig in gebruik

Dé oplossing voor een langere levensduur van uw onderbalken

De BITUDECK®-tape is een vochtwerende strook, bestaande uit een dikke bitumenlaag bedekt met een matzwarte en ondoorzichtig folie van HDPE.

De BITUDECK®-bitumentape wordt verkocht in rollen van 10 m, waarmee de onderbalken van een terras van ongeveer 4 m2 bedekt kunnen worden.

De tape is 75 mm breed en kan alle type onderbalken bedekken. Hij moet bij een temperatuur tussen +5°C en +35°C aangebracht worden op een niet bevroren ondergrond, het is gemakkelijker aan te brengen bij een hogere temperatuur.

Met deze tape kan de levensduur van uw onderbalken aanzienlijk worden verlengd op voorwaarde dat ze voldoende geventileerd worden en niet in stilstaand water liggen.

 

Kenmerken

Afmetingen
rol van 10 meter
1,5 mm dik
75 mm breed
Treksterkte
150 Newton
Scheurbestendigheid
Scheurbestendigheid bij spijkers :25 Newton
Gebruikstemperatuur
-20°C tot +70°C
Ondoordringbaarheid
0.3 Mpa, 120 min

BITUDECK®-tape aanbrengen

100% waterdicht

De bovenkant van houten onderbalken van terrassen worden aan de bovenkant blootgesteld aan afvloeiend water. In de loop van de tijd kunnen zones ontstaan waar het water stagneert en zo tot verrotting leidt. Door het oppervlak doeltreffend te beschermen en waterdicht te maken, wordt de levensduur ervan verlengd.

De onderbalken van de structuur worden efficiënt beschermd tegen insijpelend regenwater. Zo wordt de waterdichtheid én dus de levensduur van het terras gewaarborgd.

De vochtwerende Bitudeck®-tape met samenstelling op basis van bitumen voorkomt dat vocht via het oppervlak van de onderbalken binnendringt. De punten van de terrasschroeven worden met bitumen omwikkeld wanneer ze in de onderbalk worden geschroefd; dat zorgt voor een betere lekdichtheid dan een gewone strook van EPDM.

Zorgt ervoor dat de onderbalken langer meegaan

De tand des tijds doorstaan

De speciale samenstelling op basis van elastomeerbitumen en harsen biedt tal van voordelen die een langere levensduur van constructie garanderen, en maakt dat de tape niet makkelijk scheurt of vervormt en bestand is tegen temperatuurverschillen (-20°C tot +50°C), slechte weersomstandigheden, uv, corrosie en waterdamp. De tape beschermt uw onderbalken zo goed dat ze even lang meegaan als uw terrasplanken, of zelfs langer ...

Geluidsimpact beperken

De tape beperkt de geluidsresonantie aanzienlijk: de geluidsimpact van schoenen is op hout groter dan op steen. Het gebruik van de Bitudeck®-tape halveert het geluid tussen constructiedelen en de vlonder, op dezelfde manier als met een afdichtband.

 

Zelfklevende strook

BITUDECK®-tape wordt koud aangebracht, bij voorkeur bij temperaturen van meer dan 10°C. Verwijder de beschermstrook aan de onderkant van het zelfklevende gedeelte.

Met het zelfklevende gedeelte kunt u de tape goed aanbrengen op de onderbalk, maar de warmte zal het butyl doen smelten, waardoor de aanhechting na verloop van tijd nog groter zal zijn.

Eenvoudig te installeren

BITUDECK® werkt als een waterkering, doordat de tape zich om de schroeven wikkelt, zijn de onderbalken beschermd tegen mogelijke binnendringing in de spleten en gaten die door de schroeven in de onderbalken ontstaan. Deze plekken zijn het gevoeligst als het over veroudering van de structuur gaat. Onderbalken in vochtige gebieden lopen wel vaker schade op; daarom is het gebruik van de BITUDECK®-tape aanbevolen, om te vermijden dat uw houtconstructie begint te rotten door indringing van water (schroefgaten en spleten aan de oppervlakte).

Bekijk ook

lame de terrasse composite face à la mer
Composiet Vlonderplanken
Waar te koop
Bevestigingsmaterialen en accessoires
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×