Geotextielvilt wordt in hoofdzaak gebruik voor tuin- en terrasaanleg. Deze laag is onmisbaar als u uw terras aanlegt op een ondergrond met plantengroei waarop geen vaste vloerplaat is aangebracht, zoals zand, aarde, ...
Niet alleen voor de aanleg van een terras is Geodeck®-vilt een aanrader, maar ook voor tuinpaden, petanquevelden of om de bodem van een vijver te beschermen.
Het wordt rechtstreeks op een uitgegraven bodem (aarde of gras) aangebracht om te vermijden dat onkruid begint te groeien of de wortels van invasieve planten zoals bamboe, vrij spel krijgen.
1 – een ondoordringbare afsluiting
Geodeck®-geotextielvilt beschermt de aarde maar laat regenwater wel door. Doordat het water erdoorheen kan, stagneert het niet op het oppervlak; bovendien zorgt het vilt ook voor een goede ventilatie onder het terras.
2 – een uiterst sterke laag
Door het dichte weefproces is ons Geodeck®-geotextielvilt scheurvast en bestand tegen wortelgroei. Met een vlijmscherpe cutter of schaar snijdt u het vilt op de gewenste afmetingen.
3 – goede lastverdeling
De punt- en lijnbelastingen van het terras, die worden opgevangen door de verstelbare sokkels, worden dankzij het geotextielvilt beter over de bodem verdeeld. Dat komt de algemene stabiliteit van het bouwwerk ten goede.
Overlapping van 20 cm
Houd er rekening mee dat twee geotextielviltstroken elkaar over 20 cm moeten overlappen (hetzij ongeveer 10% per rol).
In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld wanneer veel wortelweefsel aanwezig is) kunt u een dubbele laag aanbrengen, om het geheel nog resistenter te maken.
Om het vilt tegen de bodem te houden kunnen krammen voor grondbedekking gebruikt worden.
Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger