1. Ontvangst
 2. Composiet Gevelbekleding/Gardenwall
 3. WEO® 60 – Gevelbekleding houtcomposiet

WEO® 60 – Gevelbekleding houtcomposiet

WEO®- 60 eigentijdse gevelbekleding

moderne composiet gevelbekleding in hout imitatie WEO 60
20 jaar garantie
gerecycled
Uv-bestendig
Red Cedar
Teak
Ipé
Dark Grey
Voordelen van WEO® 60 gevelbekleding
 • Optiek van hedendaags open latwerk
 • Buitengewone imitatie van natuurlijk hout
 • 20 jaar lang kleurgarantie
 • Snelle en eenvoudige installatie

Kenmerken

Materiaal
60% hout +40% HDPE
Afmeting
33 x 170mm
Vochtgehalte
0,22% (EN322)
Elasticiteitsmodulus
5700 Mpa, afstand 660 mm
Uitbreidingscoëfficiënt
37,3 10-6 K-1
dL≤ 50,0.10-6 Pass
Brinell-hardheid
8.2N/mm2 (EN15534)
Versnelde verouderin
NF EN 15534-1 +A1
ΔE=2,59
Warmtegeleidingsvermogen
0.19738W/m·K (CE EN14041)
Vochtopname
0.96%
Soortelijk gewicht
2,59 kg/lm
Buigsterkte
39,96 Mpa - Afstand 660 mm
Brandwerendheid
Test : EN ISO 11925-2
EN 13501-1 + A1
D - s1, d0
Productvoordelen
 • Co-extrusielaag
 • Trapeziumvormig profiel
 • Montage met messing en groef

Waterbestendige gevelbekleding

WEO® gevelbekledingsprofielen zijn waterdicht. De co-extrusie laag beschermt het houtcomposietmateriaal. Het is een waterdichte barrière tegen het binnendringen van vocht. 

Bovendien voorkomt het trapeziumvormige profiel dat het water afloopt.  Het voert regenwater af wanneer het horizontaal wordt gelegd.

Onze exclusieve co-extrusietechnologie biedt een garantie van 20 jaar op vochtbestendigheid, weerstand tegen aantasting door insecten en bovenal, tegen verkleuring.

 

Snel en gemakkelijk te installeren

Het WEO® 60 profiel wordt gestabiliseerd door de onderzijde, of ruglaag. De grote cellen zijn in het midden versterkt voor een betere schokbestendigheid.

WEO® 60 composiet gevelbekleding wordt op dezelfde manier geplaatst als WEO® 35 gevelbekleding, met behulp van gekleurde schroeven of een roestvrij stalen schroef die in de verdiepte groef van messing wordt geschroefd. Het profiel ook voorzien van nokken op de achterkant om de ventilatie tussen de ondergrond en de bekleding te verzekeren. Deze luchtcirculatie is alleen bedoeld voor de ventilatie van het substraat. WEO gevelbekleding is waterdicht en regenbestendig.

20 jaar garantie tegen verkleuring!

Alle houtsoorten, en zelfs sommige composiethoutsoorten van de eerste generatie, hebben de neiging om na verloop van tijd te verkleuren en hun oorspronkelijke kleur te verliezen. Zelfs bij hout dat in de fabriek met een verzadigingsmiddel is behandeld, kan niet voor meer dan 5 jaar kleur- echtheid worden gegarandeerd.

Het zilvergrijze uiterlijk van hout wordt gewaardeerd om zijn kleur, maar daarmee gepaard, afhankelijk van de blootstelling en in de loop van de tijd, degradeert hout met niet-homogene verkleuringen die de esthetiek veranderen.

WEO composiet gevelbekleding is bedekt met een dunne laag UV-behandelde co-extrusie, die de profielen beschermem tegen water- en zonschade. Het wordt vastgesmolten aan de kern de het composietprofiel zonder enig risico van delaminatie.

Uw WEO gevelbekleding behoudt gedurende vele jaren zijn oorspronkelijke kleur. Dit wordt bewezen door onze kunstmatige UV-verouderingstests en onze jarenlange ervaring op het gebied van terrasvloeren.

Hedendaags en trendy profiel

Houten gevelbekleding wordt steeds populairder. Met verticaal gelegde planken met kleine voegen, geeft het ritme aan de gevel. De plaatsing van dit soort planken is vaak tijdrovend en vereist zeer stabiele houtsoorten.

De WEO 60 gevelbekleding met haar rhombus look kan snel horizontaal of verticaal geplaatst worden. De 60 mm brede latten zijn gelijkmatig verdeeld met een tussenruimte van 10 mm. Ze zijn licht en gemakkelijk te installeren, maar ook zeer stabiel met ons bevestigingssysteem.

WEO 35 en WEO 60 profielen kunnen worden gemengd om de gevel een ritmisch uitzicht te geven, en kunnen ook worden gecombineerd met andere moderne materialen voor het beste effect.

Ideaal voor buitenisolatie (ITE)!

Het isoleren van onze gebouwen is een uitdaging om onze CO2-impact te verminderen.

Het honingraatprofiel van WEO gevelbekleding in combinatie met isolatie zorgt voor een isolerende oplossing die zeer dicht aanleunt bij het materiaal hout.

WEO® composietgevelbekleding is daarom volledig compatibel met externe isolatie (ITE), en kan aan elk isolatiesysteem worden aangepast. WEO® composiet gevelbekleding is geschikt voor renovatie, uitbreiding, eengezinswoningen, meergezinsgebouwen en openbare gebouwen.

WEO® gevelbekleding is duurzamer dan houten gevelbekleding. Bovenal vergt het minder onderhoud. Het is het ideale product voor plaatsen die het meest zijn blootgesteld aan de weersomstandigheden (vochtigheid, zon, enz.).

Opmerkelijke en duurzame houtimitatie

De textuur van WEO gevelbekleding is als een levend materiaal. Het bestaat uit een spel van microreliëfs en verdiepingen, waardoor het een lichtinval heeft die lijkt op natuurlijk hout. Het product wekt op het oppervlak de indruk van natuurlijke vezels.

Bovendien zijn de kleuren niet homogeen. Ze zijn samengesteld uit verschillende multikleurige pigmenten die zich willekeurig vermengen om de nerven van een houten plank na te bootsen.

De vergelijking met natuurlijk hout is treffend. Maar daar houdt de vergelijking op, want WEO gevelbekledingsprofielen zijn ongevoelig voor licht en UV verkleuring. De originele intense kleur is gegarandeerd na verloop van tijd.

De samenstelling van het materiaal met een meerderheid van zaagsel in combinatie met polyethyleen geeft het een geluid en verwerkingsgedrag dat zeer vergelijkbaar is met dat van hout in vergelijking met alle andere polymeren op de markt.

Het composietmateriaal dat voor de vervaardiging van WEO®-Gevelbekleding wordt gebruikt, is voor 95% afkomstig van gerecyclede producten en is voor 100% recyclebaar. Polymeer (PEHD) is het resultaat van een proces waarbij plasticafval, meer specifiek, afval van plastic flessen worden hergebruikt. De houtdeeltjes zijn afkomstig van herbruikbaar en beschikbaar gemaakt afval van de houtindustrie.

WEO®-Gevelbekleding bevat geen giftige producten en er is ook geen gevaar voor uitstoot van VOS; het is met andere woorden volstrekt gezond voor de omgeving van de gebruikers. WEO®-producten vormen een ecologisch alternatief voor tropisch hout.

WEO®-Gardenwall van composiet
De composiet Gardenwall WEO®

Technische documenten

 • WEO60 eigenschappen.pdf
 • GARANTIE FIBERDECK NL.pdf
lame de terrasse composite face à la mer
Composiet Vlonderplanken
BOSTON hout composiet schutting
Composiet Schutting
Verlichting
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren, door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.
Accepteer Om er meer over te weten te komen
La version de votre navigateur est trop ancienne

Vous ne pourrez pas afficher de manière optimale le contenu de ce site. Télécharger

×